Friday, November 12

Kuching, Sarawak Part I

Aksi spontan birthday girl depan cermin....candid ni....

Fried Wantan yang kami order makan di bilik.....err sikit + mahal....x berbaloiii

Ada tingkap berkayu dalam bilik

Katil kami....

Cermin di bilik air pun cantik

Luas bilik ni

Family photo

Dania bersantai di luar bilik

Reception counter

Luas lobby di sini

Tapau nasi di restoran ini di kawasan Satok

Terminal Kuching International Airport

Ummi duduk dengan Dania

Pesawat kami ke Kuching

Dania teruja nak naik flight

Family bergambar dulu yer....

Check in dulu di sini

LCCT

Kami ke LCCT dengan menaiki kereta sendiri sebab bila naik teksi, kosnya agak tinggi. Setelah dicampur tolak, naik kereta sendiri lagi untung. Off kami ke LCCT pukul 10.00am. Sebelum tu alas perut di Chesterfield, food court berdekatan KLIA. Flight kami pukul 12.55pm. Setibanya kami di Kuching International Airport, kami naik teksi Innova dengan tambangnya RM90. Dalam pada tu sempat juga i bisik kat hubby suruh pemandu bhenti kat bandar nak tapau nasi. So, brader teksi ni bhenti la kat kedai makan di Satok. Kami menuju ke hotel kami iaitu di Damai Beach Resort yang terletak di Teluk Penyuk, Santubong. Dari airport tu perjalannannya mengambil masa 1 jam 30 minit. Hotel Damai Beach ni terletak di hujung jalan. Err boleh tahan dalamnya jugak tapi sepanjang perjalanan ada la kami nampak rumah2 orang kampung di situ.

Dah tiba kami pun check in di hotel. Wahhh luasnya lobi hotel. Bila masuk bilik, ada housekeeping staff tengah kemas2 bilik lagi. Bilik kami pun luas jugak. Lepas tu apa lagi terus makan makanan yang kami tapau tadi sebab lapar....he he he. Malam di sini cepat gelapnya. Pukul 6pm dah gelap. Malam kami duduk berehat di bilik je tak kemana. Hubby sibuk nak tengok live MotoGP.....err last game katanya musim ini. Lepas tu terus kami ZZZZzzzz...

To be continued......................

17 comments:

  1. jalan jalan kuching.., antara negeri kat malaysia ni yang i tak perna bertapak lagi :D

    ReplyDelete
  2. bestnya...
    dni rindu nak ke sana ^__^
    tanah tumpah darahku :)

    ReplyDelete
  3. @Mama Zharfan

    Best pergi tempat orang tapi kos pengangkutan satu hal....

    ReplyDelete
  4. @Em's Family

    Mira, banyak juga tempat menarik leh pergi tapi kena dok lama baru sempat...

    ReplyDelete
  5. @ardinihumaira

    Dini lahir kat Sarawak ke?. Luas sungguh Sarawak ni...

    ReplyDelete
  6. wah.. Kuching tempat aefa ni.. hehe..

    ReplyDelete
  7. besdey gurl dapat hadiah lawatan ke serawak ker? bestnyer! hehe

    ReplyDelete
  8. wah bagus ni..i mmg planned nak gi kuching end of this month...any tipss??

    ReplyDelete
  9. @Watie Rose

    Tips :

    1. Kek Lapis best, kena seberang sungai naik sampan kat Bandar Kuching. 50 sen je. Kat Kg Gersik ada Kedai Kek Lapis terkenal nama Dayang Salhah.

    2. Nak beli Terubuk masin kat Pasar di Satok.

    3. Teksi kat Kuching ni ada meter tapi depa x guna pun. Pandai2 la tawar. Teksi dari Airport ke hotel, naik la teksi biasa. Kalau Innova mahal sikit.

    ReplyDelete
  10. wa..bestnye..bilela feez nak smpai kucing ni kan :)

    ReplyDelete
  11. sarawak tanah airku... best x jalan2 kat swk??? swk ni besar..kena ambil masa utk jelajah semua kawasan hihihi

    ReplyDelete
  12. @NURUL IZAH ISMAIL

    Jalan2 best tapi teksi tak guna meter...tu yg tak best he he he

    ReplyDelete
  13. teksi kat kuching memang xguna meter hehehe transport awam kat kuching mmg mahal sikit... kalau yg murah pun van biasa atau bas.... org swk mmg jarang pakai teksi.... sbb tu teksi mmg melambung tinggi la.... kalau saya tahu awal ummi dania nak g kuching, saya leh jadi 'tourism guide' hehehehe
    nape pilih hotel damai beach resort??? agak jauh gak la dari bandar kuching....
    lain kali kalau nak g kuching kena pakai pakej sekali yg ada transport senang sikit...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails