Wednesday, October 27

Makan time - Mohd Chan Abdullah

Makan time kali ni kita ke restoran Mohd Chan Abdullah. Restoran Cina Muslim di Dataran Glomac. Dataran Glomac (Nama kawasan dereten kedai 2 tingkat) ini bersebelahan dengan Giant besar Kelana Jaya. Speciality kat sini makanan masyarakat cina. Banyak masakan di dalam menu. Jadi sesiapa yang memang berminat masakan cina, inilah tempatnya. Harganya tidaklah terlalu mahal. Sangatlah berpatutan. Rasa i ada cawangan juga di area Wangsa Maju / Setiawangsa. Mohd Chan di Kelana Jaya ni pada mulanya 1 kedai, sekarang ni dah buka 2 kedai. Mereka mengambil kedai di sebelahnya. Wah...nampak makin maju.....

Sizzling Yee Mee

Me nak makan fishball mee. Opps mata terpejam sebab flash...

Fishball mee my taste ni. Fishballnya sangatlah banyak. Yang nampak kat gambar 3 fishball je, tuuuu kat dalam tu banyak lagi....

14 comments:

  1. pernah pergi SS2 Murni? yang tu pun best jugak. tapi ramai sentiasa!!

    ReplyDelete
  2. aritu nk try yg kt wangsa maju tp tk jd cz my hubby nk p chinese muslim kt de templer tmn melati

    ReplyDelete
  3. teringin nk rasa food kat chan abdullah ni. kat wangsa maju ade ekkk? tatau pun. hihihi.... ada dimsum tak??? waaaaa sungguh mengidam!

    ReplyDelete
  4. @Em's Family

    I tau Seri Murni tu tapi kinda was was sebab environment macam Chinese. Owner melayu ye? Kalau melayu nak juga i try.....

    ReplyDelete
  5. @Sue

    Dimsum tak perasan pulak....tapi selection of foods tu memang pure chinese macam lauk butter prawn....uhhh sedap sungguh!!!

    ReplyDelete
  6. kt bangi ada restoran ni,selalu lalu je,tak singgah pun.next time nak try makan kt sana la.mcm sedap je fish ball mee tu.

    ReplyDelete
  7. @Mama Rayyan

    Hi mama rayyan, kalau u suka sup yang kuahnya clear, bukan kuah yang gelap dan banyak rempah....yes mee sup ni u tentu suka!! i suka sup macam chinese style ni la. Kurang suka sup berempah...

    ReplyDelete
  8. Apa nama kedai dia kak? Seri murni ke? Sebab liza selalu lepak sana. Like mamak stall chinese style..hehe... sedap..suka makan hawaian pizza (roti canai + pizza topping)

    ReplyDelete
  9. @Liza

    Hi Liza dear, nama restoran ni Mohd Chan Abdullah...akak tak pernah singgah Seri Murni...tapi kemain lagi meja nya dari hujung sana sampai hujung sinun. Kereta nak lalu pun jam....

    ReplyDelete
  10. shedapnyerrr...pos mai kat I sikit leh?

    ReplyDelete
  11. @yatie chomeyl

    Hehehe...tapi tak leh challenge la u punyer churros tu. Nak try buat la...:-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails