Tuesday, October 26

Konvo Tadika Little Caliphs

My Dania

Antara persembahan yang dipertontonkan

Bear Hunt dipersembahkan oleh Tadika Little Caliphs Dania (Tiga dari kiri)


Dania mengambil sijil dari Teacher Amiza, owner Little Caliphs Puncak Jalil

Dania tengah beratur......

Slide

Pemilik Little Caliphs Malaysia

Slide

Tempat kedua dari arah depan tempat ummi dan ayah

Institut Pertanian Serdang

Ni pun teacher Dania. Kena daftar dulu di sini

Ibu bapa excited nak tengok giliran anak naik pentas

Stage sebelum bermula majlis

Teman lama bernama Maziana semasa di sekolah menengah dengan anakanda tersayang yang juga naik stage

Pagi yang indah ini 24 Oct 2010, kami ke Institut Pertanian Serdang. I prepare egg sandwich takut lapar di tengah jalan. Egg sandwich Dania, i taruh egg dan butter sahaja. Sandwich kami pula egg, butter, salad dan sos cili. Dania saje i tak taruh sos cili dan salad sebab takut dia tak nak makan pulak. Tiba di Institut Pertanian, setelah daftar Dania kena bersedia dengan kawan2 manakala ummi dan ayah cari tempat kosong. I pilih tempat kedua dari depan. Senang nak snap gambar nanti.


Tiba giliran majlis konvo tadika puncak jalil, Dania dan kawan2 diarak dengan bunga manggar dan diiringi muzik yang ada alat muzik nafiri. I rasa sama macam i grad semasa di Dewan Seri Budiman Shah Alam. Bangga sungguh tatkala i tengok Dania beratur. Sempat pula tengok Dania melambai i. Chehhh bangga lah tu. I rasa Dania mungkin tak faham pun
makna konvo ni. Yang dia beritahu i dia kena buat persembahan. Setiap mereka yang naik di pentas, akan ada gambar besar mereka di atas pentas. Emcee akan announce la nama mereka yang akan naik pentas tu. Paling kelakar bila Dania cakap 'Ummi tadi dia tau nama Dania. Nama ayah pun dia tau'. Hehehe. Cutenyer la.....

Konvo ni bergabung dengan 5 Little Caliphs antaranya Little Caliphs Puncak Jalil (Tadika Dania), Little Caliphs Bandar Baru Bangi, German Malaysian Institute, Little Caliphs Seri Serdang dan Little Caliphs Bandar Seri Putra. Setiap Little Caliphs ada membuat persembahan. Paling menyentuh hati, gabungan 5 Little Caliphs membaca surah dalam Al Quran. Ada surah yang dibaca i pun tak hafal. Hebat sungguh kanak2 kecil ni.


I rasa tadika sekarang ni dah advance. Tak macam i dulu. Setakat naik stage di tadika jer...
Semoga anak ummi akan terus membuat ummi dan ayah bangga dengan kejayaanmu.....

14 comments:

  1. dania sgt comel--dh jd big girl pun :)

    ReplyDelete
  2. congrate dania!
    jeles laa kecik2 takde gamba cam tu!

    eh i nampak artikel pasal u kat pa&ma!
    mula-mula 'macam kenal je!'
    lepas baca 'memang kenal pun!hehehehe'

    ReplyDelete
  3. tahniah dania...
    dah grade dah...insyaallah dania akan membesar jadi anak solehah dan berjaya duni akhirat

    ReplyDelete
  4. congrats dania!! u've made ur parents really proud.. :)

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan

    Ye la suzz. Gambar nampak macam besar dah dier. :-( tak lama lagi je akan tinggalkan ummi sbb da besar. sayu la pulak.......

    ReplyDelete
  6. @:: m.u.n.i.r.a ::

    Terima kasih aunty. Harap2 artikel tu dapat memberi inspirasi. Jom masuk contest!!! :-)

    ReplyDelete
  7. @AyuArjuna BiGoshh

    Terima kasih aunty friso (dania kenal u nama ni...hehehe). Insyaallah.....:-)

    ReplyDelete
  8. @IrEnE SaNtIaGo

    Aunty Che In. Terima kasih....kem salam kat princess fira ye....:-)

    ReplyDelete
  9. @Nadra Farissa

    Hi Aunty, Thanks. Hopefully dania boleh buat ummi dan ayah proud lagi...:-)

    ReplyDelete
  10. tumpang tanya..little claiphs seri serdang kat mn ye..blh bg full address @ phn no?

    ReplyDelete
  11. @Ummi AmnaAmzar

    Salam Ummi. ni i copy paste dari web little calihs.

    Taman Sri Serdang
    TADIKA NUR IMAN
    No.2057, Jalan 18/40B Tmn Sri Serdang
    43300 Sri Kembangan,
    Selangor
    Person In Charge : Puan Waffa Bt Abdul Rahim
    Tel: 019 - 217 2057
    E-mail: waffatni@gmail.com

    u boleh surf http://www.littlecaliphs.com/index.html untuk maklumat lanjut :-)

    ReplyDelete
  12. ok ummi dania...thanks so much...tgh survey tadika utk my doter..tq sgt..

    ReplyDelete
  13. @Ummi AmnaAmzar

    Sama Sama :-) survey2 la tengok mana yang sesuai

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails