Friday, June 4

GPS

Masa takde GPS ni....selalu lah sesat jalan kalau nak gi mana2. Akhirnyer hubby decided nak beli GPS. Kami pergilah usha kat Digital Mall kat Seksyen 14 Petaling Jaya. Harganya bolehlah tahan. Kami beli jenama Papago tapi kalau selalu pergi oversea advisable kalau beli Garmin. Papago paling terbaik map Malaysia kalau compare dengan Garmin. Banyak juga function kat Papago ni termasuk boleh tengok movie, ada bluetooth jadi boleh guna as a phone jugak, boleh guna sebagai radio, Nak download lagu pun boleh. Nak upload gambar pun boleh...Errr ni nak tengok jalan ke nak dengar lagu or tengok movie ni?.....Jadi ni lah gadget yang kami ada untuk menolong kami mengenal pasti jalan kat Malaysia ni yang selalu berubah. Kalau la misal kata kita nak ikut jalan yang takde tol, kita boleh set kat gps ni. Jadi....gps akan bagi direction ikut jalan bawah.....

Abang...patutlah gps ni bawak kita jalan nak ke nilai. Padahal rumah pengantin kat bandar baru bangi. Udah....dari bukit mahkota, kami ikut jalan dalam yang sempit itu ke bandar baru bangi....patut tiba awal jadinyer tiba lewat sikit. Dania kata gps ni tak tau jalan ke ayah?? ahaksss .....SEBAB.....hubby dah set jalan tanpa tol kat gps tu malam sebelum tu. ishhhh....



Harap2 gps ni dapat berkhidmat dengan kami tanpa jemu.

3 comments:

  1. my hubby pun duk survey nak beli GPS kat Digital Mall....Papago recommended ya ...nanti I habaq kat encik hubby

    ReplyDelete
  2. tu la..kat UK ni we all guna brand TomTom, yg paling fames la kat cni...ada gak brand Garmin tu :)

    ReplyDelete
  3. Ayu : Papago recommended. Kalau Garmin mahal sikit tapi map malaysia Papago lagi 'agogo'...hee hee.

    Suzz : Tom Tom cam cute jer nama tu. Mana2 pon ok asal dapat tunjuk kita nak bagi direction ke mana dan suit our budget. :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails