Tuesday, June 8

Busy Busy Busy

Hari ni dalam pukul 11am kena pergi ambik lampu2 yang kami dah booked kat Puchong Jaya. Lepas tu kena bergegas pulak bawak lampu-lampu ni pulak ke rumah baru sebab orang wiring nak pasangkan. 

Mamat ni sibuk nak pasang lampu rumah kami

Lepas dah hantar lampu-lampu tu, kami pun terus gi makan kat Ani Sup Utara Seri Kembangan. Ambuihhh dah masuk TV la ni....Selesai makan kami ke kedai lampu kat Taman Bukit Puchong. Mamat wiring kata kedai ni sangat murah. Jadinyer kami pun tengok la. 

Masuk-masuk je survey kipas sebab kipas kami takde lagi. Memang murah you.....harga chandelier RM180 je compare dengan tempat lain.....yang cantik tau....berkristal lagi....even lampu pagar pun murah dari tempat kami beli lampu2 lain....(dalam hati ruginyer la.........). Lepas ni if nak beli lampu pagar datang sini. Lampu pagar yang i survey yang besar, paling kurang RM200++ satu unit kat sini RM69++ satu unit ke atas........fuhhh berapa banyak untung tu.....Lepas tu kami borong kipas untuk setiap bilik dan lampu Panasonic Hello Kitty untuk bilik Dania. Lampu Hello Kitty tu energy saver. Sebenarnyer ummi yang excited dengan lampu Hello Kitty tu....hee hee hee.....

Selepas tu hantar kipas pulak ke rumah baru. Bayangkan kotak2 kipas penuh kereta kami yang 'comel' itewww......Fuhh muat ohhh....don't play plah ahhhh....Dah hantar kipas, kami bertolak ke Masjid Kelana Jaya. Lepas solat, i request nak pergi satu tempat ni. Taraaa.......Audition Talkshow Bersama Erra Fazira oleh Johnson & Johnson kat Boulevard Hotel sebelah Mid Valley. Masa pergi tu, ayah drop me and Dania sementara ayah cari parking. Pergi kat Tingkat 8, Business Center, i tengok takde orang pun. I terus daftar nama kat Ms Peggy (rasanyer dia jugak yang handle masa my Hubby menang RM1,000 contest Johnson & Johnson.....i ler tukang hantar sebenarnyer. i taruh nama Hubby). I kalau nervous, i akan bertambah peramah jadinyer i tanya macam2 kat Ms. Peggy ni. Ambik gambar lagi. Ms. Peggy malu2 plak kata tak payah ambik gambar dia....hee hee....Sorry aah termasuk jugak....

Interviewer, Leonard. Yang handle pemenang Grand Prize Mandi Susu Johnson & Johnson. Lagi sorang Ms Irene. Masa Leonard nampak i dia kata hi..........hee hee. Kenal lagi i yer....???...
Ms Peggy jemput me and Dania minum petang. Ok....masa i tiba tu ada sorang mom kat dalam tengah di interview. Nama Khairul Bariah. i pun tanya la lepas dia dah settle, apa yang they all akan tanya. 

Masa interview sangat lah santai sebab i boleh bawak makanan masuk dalam. Perghhh sangat relax....ayah pun masuk sekali dengan kuih dan tea. Apa lagi ummi goreng pon sodap. Kalau datang interview yang tak ramai orang, chances nyer tinggilah being selected tapi apa pun kalau ada rezeki tak ke mana. ye tak??....I memang suka kalau nak share tips keibubapaan ni. Dulu masa masuk rancangan Nufamili kat TV3, Amy Mastura tak datang rumah i...huhuhu...jadi i jumpa Amy Mastura kat rumah my friend yang shooting Nufamili. Jadi ler.....
 
 
Audition talkshow bersama Erra. Kena daftar dulu ngan Ms Peggy ni....

Nyum...nyum......terus ambik kuih dan buah and tea..... :-)

Audition kat sini. Tengok takde orang pun. Tak macam AF tu beratur tuh.....Dania tengah intai dalam bilik interview tu....

Semua yang datang dapat produk Johnson & Johnson ni. Leonard kata Dania punya.

Dah habis audition, balik rumah sebab janji ngan kontraktor nak bayar duit renovation rumah baru. Lepas tu, kami semua ke Puncak Jalil lagi untuk tengok lampu2 yang siap dipasang........hu hu hu.Puas hati sebab kemas pemasangannyer.....Rumah sekarang dengan rumah baru dalam 9km jer....tak jauh pun....

Malam tu kami makan kat Bikerz Planet Puncak Jalil.

Deko cantik. Warna cat dinding ungu, kerusi meja putih...

Di satu sudut Bikerz Planet

I order nasi ayam penyet dan hubby order nasi dari Sarawak. Sejenis buah dicampur dengan nasi tu. Sangat unik. Tak pernah rasa lagi....Mungkin orang Sarawak tau namanyer....

 Nasi ayam penyet

Nasi dari Sarawak yang terlupa namanyer....buah tu masam2 sikit

6 comments:

  1. where exactly in tmn bukit puchong.. nak gaks i survey kat sane.. :) my house is almost complete.. yeay!!

    ReplyDelete
  2. wahhh...bestnya I plak plan nak jual umah kat Puncak Alam nak cari rumah area PJ...nak angkut barang kat Puncak Alam yang dah bersawang banyaknya.....

    ezz congrats ya terpilih jadi peserta...I klu tak berpantang..nak gi try gak...hahah...

    chaiyok chaiyok

    ReplyDelete
  3. oh ye ke?.....kalau datang dari IOI Mall belah kanan, u akan masuk highway jalan nak ke Putrajaya / Seri Kembangan. Lepas tu bila flyover U Turn ada kat depan (x silap Taman Bukit Puchong), u naik flyover dan buat U Turn.Dah buat U Turn, kat depan ada BP dan stesyen petrol apa tah lagi....u pelan2. Kat depan ada shoplots. u masuk kiri. Depan u ada House of Lighting. Sebelah dengan kedai perabot kayu jati....

    ReplyDelete
  4. Ayu : Thanks Ayu. I rasa sape yg pergi tu mostly dapat la....:-) Puncak Alam rumah cam cantik2 kan....:-) Ayu, tak pun u try cari kat Subang Bestari ke.....:-)

    ReplyDelete
  5. it's a fun day for u :) mesti excited nak masuk umah baru :)

    ReplyDelete
  6. Suzz : Bole tak?...i tak excited pun nak masuk rumah baru sebab rumah sekarang pun rumah i jugak. Macam best je duduk sini...huhuhu..nak pindah lagi malas....:-(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails