Tuesday, June 1

Awal pagi dah keluar rumah, terjumpa pulak Awal

Pagi - Pagi lagi dah having breakfast kat McD 1 Utama

Langsir2 yang dibeli. Almaklumlah Jusco ada sale

Dania tak lepaskan peluang main tennis......he he he

Nestle buat promo kat main area old wing

Ikan Bakar Berempah kat Kuchai Lama....kenal tak plak tu?

Ikan bakar tinggal ikan kembung dan keli jer. Patin dah habisss.....

Ummi dan Ayah. Dania tinggal kat Smaland

Dania dan uncle Awal

Pagi lagi dah keluar ke 1 Utama. Nak merasa breakfast kat McD. ayah tak pernah merasa hot cake McD lagi. Sebenarnyer nak shopping langsir kat sini. Kebetulan ada sale. Borong lah langsir. Ayah beli seluar kerja dan aksesorinyer. Lepas tu Dania reguest main2 kat promo Nestle. Lepas tu kami pergi makan kat Kuchai Lama. Ikut GPS. Dibawanyer kami ke tempat JJCM pernah datang dulu. Sedap jugak ekk ikan bakar dia. I makan ikan bakar dan nasi taruh kicap jer. Sementara itu, i ada survey jalan ke Berita Publishing sebab nak tolong suzi ambik hadiah yang dimenangi. Thanks to Mr GPS. Lepas tu, Dania request nak pergi Ikea. Dania suka main kat Smaland. Dania kata nak colour kat Smaland. Duhhhhh yang banyak2 ummi beli coloring book tu apa sayang??...Tak cukup lagi ke?.


Di Ikea, kami drop Dania kat Smaland dan off ayah and ummi ke food court. Makan karipap dan air jer....Lepas ambik Dania, kami jalan2 ke Ikea. Tup tup, Awal lalu depan i. Ok i thot tu last time lah i jumpa. Lepas tu after kami solat, terserempak pulak dengan Awal yang turun escalator dengan aweknyer. Semua tanya Scha ke? Yang tu bukan Scha ler....tapi sangat sweet. Dalam hati, i kata dah 2x dah jumpa ni. Rasa nak snap jer gambar. Blogger maaa....hee hee...Ada yang boleh cerita dalam blog. Lepas tu i tak snap gambar sebab rasa segan sangat. Masa i nak validate parking i, Awal bayar kat check out counter yang sama. Dalam hati tak leh jadi ni sebab 3x jumpa. Tengah2 dia susun2 barang letak atas check out counter, i tegur.


Me : Awal, boleh tak my daughter ambik gambar dengan you?. (He he he gunakan Dania pulak yer......atas kepentingan i.....hee hee)
Awal : Boleh (sambil tersenyum)
Me : Panggil Dania sambil tanya Awal, tu ehem ehem yer?
Awal : Senyum lagi. 

Awal terus mencangkung ambik gambar dengan Dania. Thank you 'uncle' Awal......

6 comments:

  1. konfem ke tu awek dia?waaa....dlm magazine kemain kata bcinta dgn scha.....hehehehe.....dah jadi ruangan gosip plak..:-p

    ReplyDelete
  2. mama_iris : Entahlah artis ni....tapi nampak cam mesra pulak. Tak tau lah pulak kawan biasa....ehmmm.......

    ReplyDelete
  3. hensem kan awal tu...my sis yg keje kat hotfm kata die antara artis yang jenis masuk ngan sape2 ajer..ezz...mana tahu nanti menantu u ada iras awal...best woo...huhu

    ReplyDelete
  4. Ayu : Bagi i, Awal sweet. Ada lesung pipit....manis...ha ha ha. Menantu?...ayoyo anak i baru nak masuk 6 years old la....u dulu la Ayu.....

    ReplyDelete
  5. tq ezz sbb tlg amik hadiah i :)
    awal memang sweet :) :) tp dania lg sweet :) ehhehhhhe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails