Friday, January 8

Julia Gabriel & cupcake Wondermilk 7 Januari 2010

Hari ni Dania start class kat Julia Gabriel untuk semester baru tahun 2010. Dania ada class Speech & Drama (English Edudrama). Dania pretty excited. Hari ni Dania pakai cheongsam. Baju cheongsam kan terbuka kat bawah?...Dania cakap kat ummi nak pakai seluar sebab malu....Can u imagine anak 5 tahun cakap macam tu?....terkejut jugak ummi......akhirnyer ummi pakaikan seluar warna putih. Dania lagi excited sebab Teacher Lizzie puji baju cheongsam Dania cantik. Class Dania dari pukul 4.30pm - 6.00pm. Lepas class kami menuju ke Damansara Jaya. Hajat di hati nak pegi rumah mama tapi sebab jam dan teringin nak makan cupcake, kami ke Damansara Uptown. Singgah kat kedai my friend Ifzan, Wondermilk. Order 2 cupcake dan 1 peach tea.....cupcake was wonderful tapi tea?....uihhh sikit jer i teguk....1. panas 2. tak sedap... Dania pon tak suka. Lepas tu kami ke Masjid Mujahideen solat Maghrib. Baru ke rumah mama. Kejap je singgah sebab nak pass T-Shirt Muslimah mama yang i beli kat booth Giant Kinrara. Lepas tu i balik. Tiba rumah pukul 9.10pm. Dah siap mandi, kami anak beranak pun makan termasuk ayah yang balik dulu tak makan lagi. I masak lauknyer 1 je. Tomyam ayam.

Tomyam Ayam cara Ezna ('',)

Bahan-bahan :-
1. Perencah Tomyam maggi
2. Ayam

3. Lobak merah

4. Bawang besar

5. Bawang putih

6. Daun limau purut
7. Air limau tanpa bijinyer

8. Batang serai diketuk
9. Tomato


Cara-Cara :-
Campur semua bahan di dalam air. Biarkan sehingga ayam masak.
Tutup api dan sedia untuk dihidangkan.....Simple dan cepat tu yang penting....Dania kata rasa cam Tomyam Kung....A'ah ler...


Dania and her 'cheongsam'


Julia Gabriel & Chiltern House di banglo 2 tingkat




Landskap kat luar



Kat ruang menunggu


Tempat budak2 Tadika Chiltern House bermain



Cupcake from Wondermilk



Hiasan dalaman Wondermilk


Blackboard menu kat Wondermilk

Wondermilk dari luar

Tomyam versi ummi tak la pedas sangat. Dania pun boleh makan

1 comment:

  1. hi ummi,
    care to share your experience sending your daughter to julia gabriel?

    Thank you.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails