Tuesday, January 19

Aktiviti Hari Isnin - 18 January 2010

Pagi as usual i akan hantar Dania gi skul tadika dia kat Puncak Jalil. Balik sure singgah beli paper kat gerai tepi jalan. Kat Puchong ni mmg style gitu. Payah nak jumpa gerai paper tepi jalan kat PJ. Sempat sembang2 dengan penjual paper. Dia orang Indonesia. Siap nyanyi2. Amboi senang hat nampak.....pastu dia pun terkeluar citer kata orang Indonesia kata Malaysia ni serambi mekah. Sebab orang Malaysia ramai pakai tudung dan agama OK. Ehmmm....1st time i dengar pulak. Anda bagaimana?.

Petang as usual, aktiviti Hari Isnin tak lain tak bukan hantar Dania ke kelas E.NOPI kat Bandar Kinrara, Puchong. Pastu sempat lah menghantar contest Healthy Homes kat post box dekat Petronas and i terus ke kedai runcit untuk beli bahan2 nak buat nasi lemak. Ehmmm kenapa eh i nak buat nasi lemak malam ni?....i rasa mungkin sebab i tak dapat nak merasa nasi lemak Geylang masa kat Sri Pentas baru-baru ni. Heheheh....and i ke 7-11 beli Slurpee...ala orange jer ada. I suka yang hijau tuh....ehmmm orange pun orange ler.....Waktu Dania habis kelas, selalunyer 1 jam lepas hantar tapi hari ni habis awal pulak. Teacher/Owner hantar sampai depan pintu kata Dania hari ni habis awal. Dia cepat buat kerja. Aikkk??...selalunyer amatlah lambat habisnyer...Dania bagitau ummi, chinese sekali ngan dia cakap Why she is so fast?....Dania cakap apa kat dia?.....Dania diam je la. Hari ni Dania buat cepat kerja sebab senang....Amboi.....puji diri nampak. Takpelah asalkan dia nak pergi kelas dah. Dalam perjalanan nak balik, ayah call ajak gi minum kat mamak Baiduri Puchong. Ayah tempat kerja hari ni kat TPM, Bukit Jalil jadinyer dekat lah. Tau apa?...ayah pun terkejut Dania habis awal...hehheheh nampak sangat....Me and Dania pun ke Restoran Mamak Baiduri tu. Tunggu lah ayah then ayah pun muncul. I order teh o ais limau. Ayah capati dan teh tarik......selesai minum baru balik rumah.

Jeng jeng jeng, malam i masak Nasi Lemak. Nasi Lemak i selain santan, garam dan daun pandan....i letak hirisan halia....(sebab i ternampak kat nasi lemak yang i pernah makan taruh halia). Lauknyer telur rebus, ikan bilis goreng dan sambal tumis ikan bilis. Dania makan dulu since i nak dia tidur awal. Dah selesai pinggan pertama, Dania mintak tambah. Dania kata sedap macam Teacher Little Caliphs dia buat...ye lar...teacher buat jugak sedap so i tambah ler....Dalam pedas2 tu, dia makan jugak....hihihi...happy i tengok Dania makan berselera. Ayah balik dari masjid, kamipun makan bersama....Ayah kata ehmmm nasi lemak ok.....sambal tumis ikan bilis ok.......lagi sedap dari nasi lemak Geylang (shhhhhh.....). Actually, bukan nak cerita yang i pandai masak ke per tapi bila kita masak and orang hargainyer...ya allah...cannot describe lah kan....happy jer i. Tapi, kalau nak repeat balik belum tentu ok sebab i ni bukan Pro. Tahap Amateur!!!! Hahaha....


Slurpee perisa Orange


Restoran tempat kami minum2

2 comments:

  1. kena try sepinggan nasi lemak ezz ni,,,,

    ReplyDelete
  2. warghhh....jangan...open to Dania and ayah sahaja......orang lain cannot maaa...x confident..hihihi :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails