Bersarapan di d’Cengkih

Kebetulan nak ke 1 Utama salah satu hujung minggu jadinya kami nak bersarapan dulu kat Taman Tun Dr Ismail. Kat mana?. 

Kami ke d'Cengkih. Banyak betul seleksi kuih muih kat sini. 


Haaa gambar dekat pulak. 


Kuih lopis...lama tak makan. 


Dania makan nasi dagang. 


Hubby makan nasi goreng. Saya makan roti sardin gulung. Lupa nak ambik gambar roti sardin tu. Time tu saya pening kepala sikit. 


Ada orang menyanyi kat depan ni. Sedap juga suaranya. 


Lauk pauk yang terhidang. 


Dulu dulu kalau nak makan kat sini, happening sangat...penuh sampai tak ada meja dah nak duduk. Kali ni saya pergi sunyi pula. Ada 2-3 meja pengunjung yang tengah makan. 

Memang banyak la seleksi makanan kat sini. Susah nak jumpa kedai yang menghidangkan banyak kuih-muih tradisional macam ni. Kat d'Cengkih ni ada. Dulu pernah ternampak Aziz M Osman makan kat sini. Lama dah la......




XOXO,
Ezna 

 

6 Ulasan

Berhati-hati ketika memberi komen supaya tidak mengeluarkan kata-kata yang kesat. Komen yang tidak sesuai tidak akan disiarkan. Terima kasih kerana memberi komen yang baik-baik.

  1. nampak sedap la semua mknn tu ezz!

    BalasPadam
  2. Banyak pilihan kuih tu memang rambang mata nak pilih ni.

    BalasPadam
  3. Tempat dengan lauk banyak begini saya sukaaaa. Apalagi ada Macam2 kue 😍😍. Biasa nya akan memilih lauk dan kue, hanya Krn lapar mata saja 😂😂.

    BalasPadam
  4. Ada kuih yang boleh diambil piece by piece oklah. At least boleh rasa each kuih tu 1. Tak suka kalau dah siap2 pack 2-3 dlm satu bekas

    BalasPadam
  5. Banyak jugak pilihan makanan tu Kak Ezna...boleh masuk dalam list nanti kalau-kalau nak cari breakfast nanti ni..TQ Kak Ezna..

    BalasPadam
  6. rambang mata tengok kuih muih tu!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Berhati-hati ketika memberi komen supaya tidak mengeluarkan kata-kata yang kesat. Komen yang tidak sesuai tidak akan disiarkan. Terima kasih kerana memberi komen yang baik-baik.