Tuesday, March 6

Wonderful moment

Pagi2 lagi dah kena gerak keluar rumah. Breakfast dulu di Bandar Sunway sebelum gerak ke showroom Mazda...Bermaz Motor di Federal Highway. Dalam surat kata pukul 9.45am kena standby. We alls tiba dalam 9.15am. Kecut perut i bunting contest i masuk tu everywhere. Dah masuk showroom, i jumpa PIC. Tak sure from Leo Burnett or from P&G sebab Leo Burnett dan P&G memasing ada call i nak inform pasal prize giving ni. Agak ramai yang terlibat dalam contest ni. P&G yang anjurkan. Mazda yang bagi hadiah. Hadiah i dapat tu sebab i beli dari Giant so Giant pun masuk juga. 3 in 1 gitu. So tu yang i tak sure they alls ni dari mana. Yang i tahu hadiah tu telah dibahagi sama rata sponsorship. 1/2 dari pihak P&G, 1/2 dari pihak Mazda. 

Makanan pagi ada disediakan tetapi we alls minum sahaja sebab makanan tu disediakan oleh cafe dalam showroom tu yang sah sah tampal pork free. We alls tanya dulu makanan tu disediakan oleh siapa. Salesman Mazda kata halal makanannya. I sangat particular pasal makanan sebab yes....pork free, kalau ada ayam disembelih ke tak?, kalau kita makan makanan yang tidak mengikut hukum agama kita lama lama hati kita akan ada titik hitam dan akhirnya kita susah nak menerima hidayah. Oleh itu, kita kena ada courtesy check dulu makanan dari mana.....

Masa penyampaian hadiah ada la pose sana sini. Agak gabra i di situ sebab ramai yang menanya i itu ini. Tips...bla bla bla.....i pulak ditarik tarik oleh this 1 lady yang i tak sure from where kejap soh depan kereta, kejap soh belakang kereta.....haishhhhh tak tahu siapa dia. I pun malas nak ambik tahu sebab nervous tahap gaban. Tu pasal i suruh Dania teman me ambik replika kunci while ayah snap snap photo. Rupanya kereta i takde kat showroom PJ tapi ada kat showroom lain. Ada seorang pemenang tu baru kahwin seminggu terus dapat call menang hadiah Kawasaki ER6. Rezeki orang kahwin kan....pulak tu Kawasaki siap register motor. Pemenang boleh terus bawak balik lepas tu. Ada pemenang dari Batu Pahat siap bayar transport hantar motor gi Batu Pahat. Mazda langsung tak buat pepe. On the day baru nak settle everything.

Bermaz Motor sebelah Federal Highway di Petaling Jaya

Pintu masuk penuh dengan bunting contest ni

Sebelum majlis bermula harus snap tempat ambik hadiah ni

Dania yang berbaju T Shirt penguin pun nak bergambar kat sini.....i sebenarnya suruh Dania pakai T Shirt warna putih. Nak jugak pakai baju T Shirt ni....budak budak zaman sekarang....

I pose kat kereta showroom kengkonon kereta ni la i dapat....

Breakfast pagi itu.....

Goodie bag Mazda bagi semua winner....

Sama kaler lak warna baju ayah dan anak ni.....biru turqoise.....

Bergambar bersama Motor ER6 seorang pemenang......syiok lak nak vroom vroom

Memang rezeki sungguh couple ni. Seminggu akad nikah terus dapat call kata menang hadiah motor ni yang berharga RM34,000

I pesan kat Dania soh sama sama ambik kunci dengan i....L-R GM Marketing Mazda, Rep from Giant cantik sangat this lady, Rep from P&G

Bergambar depan kereta pulak...

Kali ni hubby masuk dalam gambar.....actually malu2 tu buat alasan nak ambik gambar me and Dania....

Bergambar dengan semua pemenang

Lepas makan kat JM Bariani kat Kelana Jaya, terus melaju ke showroom Mazda yang ada kereta i. Rupanya i dapat kereta warna putih. I nak tengok kereta i tu yang dikatakan dah siap polish. Kereta i boleh keluar kalau settle insurance dan road tax. Mahal sungguh sebab 2.0 liter......no discount ok walaupun 40 sen.....(selebihnya off record)

Kereta ni dikatakan smiley......macam ada rupa kereta tengah tersenyum kan? Kereta ni dah siap polish bagai dan dikunci so tak boleh dibuka unless tuannya datang tuntut.....

Sold to P&G tapi Mazda dan P&G sama sama tong tong bayar....

Okay i nak share my winning slogan. Actually memang ada publish kat wall Gillette Malaysia. Kat wall tak nampak cantik susunan rhyming tu. 

Tajuk peraduan : Alami Prestasi Sebenar
Penganjur : P&G

Apakah makna prestasi pada anda?

Visi pencetus prestasi,
Diiringi berdaya saing, kompetitif dan transformasi,
Prestasi diukur dengan kejayaan yang dikecapi,
Alami prestasi sebenar dengan P&G

Mana i dapat idea? Kebetulan i nak buat slogan and ada talk by Tan Sri Muhyiddin Yassin kat TV. Terus i dapat idea gabungkan perkataan yang Tan Sri cakap dengan ayat i. Actually ada lagi satu slogan yang i buat lebih kurang sama dengan yang atas. Slogan yang lain2 i tak dapat nak recall sebab buku yang i jot down slogan bagai tu dah hilang entah kemana.....I remember i hantar 3-5 form. Form semua tu i hantar tak decorate walau sikit pun sebab slogan based. Mohd Hafiz Sarmin itu juga seorang comper. Rancak wife bro ni cakap hubby dia menang itu ini. I ada nampak nama Mohd Hafiz ni menang contest Canon yang suzz dapat camera tu. Pastu wife dia kata hubby dia tidur kol 2 pagi nak isi borang contest.....Omak aihhhh 2 pagi.....idok la i tidur 2 pagi tu....Tapi ilham tu datang selalunya sebelum nak tidur. Selalunya i masuk dalam phone supaya tak terlupa. Nak buat slogan kena tenangkan fikiran. Jangan stress. Ada yang sanggup cari bombastic words dalam kamus....terpulang pada cara masing2. Lagipun slogan ni very subjective kan.....kalau penganjur tu suka slogan kita.....petanda baik la tu....:-)

Staff Giant kata pemenang2 dipilih oleh P&G. Ok....till then Selamat Beramal...(eh eh En Izzi.....hehehe) 

Print screen from Gillette Malaysia facebook

32 comments:

  1. tahniah ..... tumpang syok ... hihi

    ReplyDelete
  2. Seronoknya kak..
    Rezeki!! ;)
    Happy 4 u.. ;)

    ReplyDelete
  3. tahniah..hadiah paling besar.. harap lepas nie ada yang lebih besar..
    tak perasan pula P&G ada tunjuk slogan pemenang.. memang bestlah.. banyak lagi benda kena belajar.. tq for sharing..

    ReplyDelete
  4. tahniah..mmg best slogan tu..:-)

    ReplyDelete
  5. @Cute Mum ada share kat wall Gillette. Ada few org soh share sebab katanya nak bagi fair dan transparent. Sharing is caring uyun :-)

    ReplyDelete
  6. @gewecun slogan ni very subjective. Ada yang suka, ada yang tak suka....thanks yer....

    ReplyDelete
  7. wahh...banyak nak kene belajar lagi dari kak ezna ni

    ReplyDelete
  8. congrate sis...moga makin murah rezeki lepas ni..doakan saya pula k..

    ReplyDelete
  9. CONGRATS utk kesejuta kali nya :)

    ReplyDelete
  10. beb, tak sabar nak dengar citer off record hahahahaha

    ReplyDelete
  11. no wonder lah u menang, slogan tu best. congrates :)

    ReplyDelete
  12. tahniah kak ezna...sure tersengih tak habis2 lagi dapat "kereta smiley" tu kan..hehe..

    eh..apakah off record tu??

    ReplyDelete
  13. thank you for sharing winning slogan, kalau ikut i hantar, memang jauh la dari u. best betul... and im waiting for this entry for quite some time

    ReplyDelete
  14. tumpang gembira tgok kawan2 menanag mcm2.. harap2 ada rzki ila.. mood dah datang sikit2 ne haha.. tapi mood baca hadianh kengkawan je dulu kiki

    ReplyDelete
  15. tumpang happy ena.. tahniah!!

    ReplyDelete
  16. @mama rifQy ini je pun yang akak share pengalaman akak....selebihnya akak pun kena belajar lagi....:-)

    ReplyDelete
  17. @ana Hi dik....terima kasih....semoga awak pun murah rezeki.....:-)

    ReplyDelete
  18. @yatie chomeyl thanks yatie...banyak lagi me kena belajar...

    ReplyDelete
  19. @Damia Aleesya tersengih beriya? nanti orang kata apa kes dier ni dari tadi tersenyum je nih...hehehe....

    off record? tungguuuuuuu segalanya selesai....hehehe....

    ReplyDelete
  20. @Em's Family winning slogan ada kat wall Gillete Malaysia Mira...derang announce sebab ramai tanya....gamaknya Gillette nak bagi transparent terus masuk wall derang...:-) memang niat i nak taruh tapi tunggu ada prize gvg dulu. Takut banyak pulak entry menang Gilette ni....

    ReplyDelete
  21. @BABY(MAMA AMANA Ila tumpang gembira, me nak tumpang tanya...bila Ila nak join contest? Hehehe....jom jom....kalah menang adat bertanding....:-)

    ReplyDelete
  22. @iamja Ja pun ena nak tumpang tanya? Dah join borang ena soh ambik kat Giant tu x?

    ReplyDelete
  23. seronoknya memang kereta :) dah tak rungsing bayar bulan2 ..hehehe

    ReplyDelete
  24. kemenangan yg jd pemangkin semangat :) Tahniah Kak Ezna ;D

    ReplyDelete
  25. yela..ila cuba.. mood dah datang sikit2 bila tgok uools dah banyak dapat hadiah.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails