Saturday, March 31

Naluri keibuan yang menebal akhirnya entry ini lahir......

STICKY POST

Puteri Kak Jehan semasa di hospital

Sebenarnya masa Prize Giving Ceremony contest Gillette 'Alami Prestasi Sebenar' sepatutnya ada seorang comper yang i kenal. Tunggu punya tunggu sehingga akhir ceremony, kelibat kakak ni takde. Pastu rasanya selepas event tu, i message Kak Jehan kat facebook, rupa rupanya Kak Jehan ni kat hospital sebab menjaga anaknya yang barah buah pinggang. Rupanya buah pinggang anaknya ada suku je sebelah lagi sudah dibuang. Sekarang pula, Dr mengesyaki barah menyerang usus pula. Kak Jehan ni juga memang antara comper yang pernah menang Grand Prize Mandi Susu Johnson & Johnson, Scotch Brite, Red bull. Sekarang ni Kak Jehan dalam proses nak bawa anaknya untuk perubatan alternatif. I rasa bukan sikit kos nya tu sebab Kak Jehan ni surirumah yang cuma mengharapkan pendapatan suami dan hasil kemenangan dari contest untuk mengubati penyakit yang dideritai oleh puteri kesayangan.

Lihat ni senarai pemenang Alami Prestasi Sebenar Gillette Malaysia. 
Congratulations to all "Alami Prestasi Sebenar" Winners!

EZNA BINTI AHMAD KHALILI - MAZDA 3 2.0L SEDAN
MUHAMMAD ZULFADLI BIN ZAHARI - KAWASAKI ER-6f
MOHD HAFIZ BIN MOHD SARMIN - KAWASAKI ER-6f
MOHD SAIFUL AZIM BIN MOHAMED - P&G HAMPER
KAMARUDZAMAN BIN MOHKTAR - P&G HAMPER
MOHD SHAIFUL EZAL BIN DAUD - P&G HAMPER
NOOR JEHAN BT ABDUL GAFFOOR - P&G HAMPER
PRAVEEN NAIR A/L JAYA KUMARAN - P&G HAMPER
AZIZULKIFLY BIN SAHARUDIN - P&G HAMPER
KOO NGAN TENG - P&G HAMPER
HASLIZA BT IBRAHIM - P&G HAMPER
DAYALINI DEVI A/P JAYAGOPAL - P&G HAMPER
MOHD HANIF BIN ABAS - P&G HAMPER
Ni antara kata2 Kak Jehan di facebook. I copy paste yer.
"kesan dr kimo tulang blkng ank dh bengkok ,paru paru ada tmpok rosak dn mslh usus ni tak tau nk citer."

"nak tak nak dia dh hdpi penyeksaan brh buah pinggang sungguhpun buah pinggangnya hanya ada suku dia tetap brsmgt untk trs hdp .skrg ni masalah usus plk itu yg sukar untk dia terima selalu sngt sakit perut yg mencengkam katanya tk blh thn dia pernh menangis shri suntuk krna skt prt"

Mereka yang sudi membantu bolehlah bank in sumbangan di Maybank Kak Jehan ni. Pada mulanya Kak Jehan keberatan nak bagi no akaun sebab tak sedap hati apa tanggapan orang kepadanya dan tak mahu anaknya tahu kerana anaknya lebih beremosi kalau orang tahu penyakit yang dideritai itu. Kita pun faham kerana orang sakit, emosi sangat sensitif. Tapi i rasa ini cara terbaik untuk war war. Mana tahu masih ada yang sayang di luar sana......  

162795022493 Maybank (Noor Jehan Abdul Gaffoor)
0193219395


****terima kasih juga kepada rakan facebook yang sudi membantu Kak Jehan setelah i tulis kat wall i di facebook i. Ada seorang bangsa lain juga berusaha membantu Kak Jehan.

9 comments:

  1. Allahuakbar. kesiannya. semoga anak kak jehan cepat sembuh.

    ReplyDelete
  2. semoga kite semua dapat membantu sekadar yang boleh walau sekadar sekeping doa

    ReplyDelete
  3. kesian Jehan...insya Allah kita akan sama2 bantu ikut kemampuan masing2..

    Jehan ni ada buat part time khidmat massage (urut2) dari rumah ke rumah...i pernah bersembang2 dgn dia masa prize giving johnson2 tu...

    ReplyDelete
  4. hulurkan bantuan setakat termampu

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan segalanye . amin ..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails