Wednesday, January 4

First day of school tahun 2012 di Sri Pintar Al Amin Bandar Sunway

Today, hubby diwajibkan cuti sebab wifey tak berapa fit lagi. I gagahkan juga hantar Dania pergi school hari ni. Keluar rumah jam 7.10am dan tiba sekolah Dania dalam 7.45am. Traffic agak lancar juga. Tiba kat school semua dah duduk tempat masing2. Dania sepatutnya duduk hujung sebelah kanan. Disebabkan ada budak baru nak duduk sebelah geng dia ikut sukati dier je, so Dania terpaksa duduk kat hujung sebelah kiri. Ada nama pelajar kat atas setiap meja.

Busy sungguh sekolah Sri Pintar ni dengan ramai mak ayah tunggu kat dalam kelas dan luar kelas. Sebab Dania dah Darjah 2 so lepas settle bayar duit yuran, me and hubby terus ke cafe breakfast dulu and terus bertolak ke KWSP Puchong. Jangan tak tahu yer...sekarang kalau akaun 1 ada RM1,300 dah boleh daftar haji ye. You alls dah daftar?. Baik daftar sebelum kerajaan tukar pulak polisi ni. Yeahhhh...i punya akaun 1 masa kerja dulu memang cukup RM1,300 ke atas. 

Dania dan kawan lama Dania

 
Mak pak sibuk kat pintu masuk ni.....errr i pun tak selesa...

Kelas Dania di cat baru warna purple....

Ada gambar Snow White bertudung. I cakap ngan Dania macam Dania la.....hehehe....kan ke Dania ada baju Snow White bertudung ni...

First day of school anak you alls bagaimana? I bet mesti riuh rendah...

16 comments:

  1. my anak dua2 tahun 5 dan tahun 3..kecohla sikit kalau anak2 berada di tahap 1 kot.. sebab bercampur dengan tahun 1..ada je murid2 yg melalak2.. hahaha...

    ReplyDelete
  2. i lom daftar, memang niat nak daftar pun ;) mcm mana prosedurnya ezz?

    ReplyDelete
  3. relex..ila main tinggal je dia.. biat dia berdikari

    ReplyDelete
  4. hehehe ok jer...cuma kalakar time akid berblenja kat kanti..die boleh kuarkan duit die untuk bayar air 50 sen

    ReplyDelete
  5. @Chekgu Azrine wahhh anak2 u dah besar yer....:-) senang la....anak i pun dah tahun 2 so ok ler sikit....hehehe

    ReplyDelete
  6. @Mama Zharfan Kalau x silap i, Tabung Haji suruh bawak statement KWSP then isi borang kat Tabung Haji. Kalau akaun 1 lebih pada RM1,300 terus Tabung Haji akan daftar.

    ReplyDelete
  7. @BABY(MAMA AMANA seeloknya mmg kena tinggal nak bagi dier berdikari.....kan....

    ReplyDelete
  8. @AyuArjuna BiGoshh wahhhh terer anak mami dah leh beli air sendiri!!!

    ReplyDelete
  9. thn ni anak saya darjah 6 dan 4

    ReplyDelete
  10. yup macam dania kan, snow white dania...semoga menjadi insan cemerlang k...amin

    ReplyDelete
  11. @khairul anak yang dah besar senang sikit nak manage kan sebab mereka dah faham....:-)

    ReplyDelete
  12. @♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ baju snow white bertudung....anje...hehehe...thanks ya....

    ReplyDelete
  13. your page has given me a great view about the school ...convincing :)...next step, to get there and see the real view..doakan moga dipermudahkan niat yang ikhlas untuk beri yang terbaik untuk anak2..terima kasih

    ReplyDelete
  14. nak tanya, sekolah ni actually kat mana ye..masih di bangunan 3C tu ke..cause I went there but pak cik guard tu kata..tak de sekolah kat situ...

    ReplyDelete
  15. @Anonymous R U sure u pergi the right Kompleks? Yg ni kat 3C yer. Bangunan warna warni panjang tau kat tepi jalan. Jangan jangan u go to Kompleks 3K yang ada A&W tu. Sri Pintar ni kat Tingkat 1 Kompleks 3C. 03-563 62656

    ReplyDelete
  16. Salam.ok ke school ni..baru riki2 nak anta anak sekolah kat sini...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails