Thursday, January 5

Cerita ceriti di sekolah

Semalam masa pergi sekolah, i bawak DSLR snap sana sini. Nasib pengetua Ustaz Jazlan tu sporting lepas tu sempat pulak tu cakap saya dah tengok blog awak tu. Hehehe....sebenarnya i ada bagitau pengetua sekolah Dania yang info kat blog sekolah sangat sikit. Ramai juga ibu bapa  tengok blog i dan tahu pasal Sri Pintar Al Amin dan hantar anak ke sini. Kira blog i ni bagi info yang berguna kepada ibu bapa lah. Maknanya .memang blog ni IN dalam dunia sekarang ni. Info di hujung jari ye tak?. 

I ada jumpa sorang mummy ni, dia kata wah glamer u masuk The Star. Mummy tu kata dia perasan gambar Dania. I rasa mungkin juga sebab dalam gambar The Star, muka i tak berapa nampak sebab sedang cium si kecik tu. Moral of the story, biarlah cerita yang baik2 ajer terpampang di dada akhbar. Masyarakat ni melihat. Kita tak sedar walau gambar sekecik mana pun orang tetap akan perasan. Apatah lagi cerita yang tak elok. Mintak dijauhkanlah.........Ada kawan lama sekolah rendah i lagi lah....bila i kata i ada masuk paper The Star dengan Dania. The first thing dia kata Na......berlakon ke?....Erkkkk.....bila pulak i tukar profession? Hehehe....kelakar je rasanya kalau i seorang pelakon sebab sepanjang i pernah masuk shooting bagai tu, i rasa i ni kaku. Hehehe.......

Cerita ceriti ni tanpa gambar so tak leh panjang2. Takut boring.....:-)


****Biarlah bila orang terfikirkan kita, kita diingati dengan yang baik2 aja dan bukan sebaliknya.....

10 comments:

  1. wah.. glemer erk.. alhamdulillah.. dengan berblog pun kita blh sumbangkan mcm2 esp benbda2 yag baik kan??

    ReplyDelete
  2. @Chekgu Azrine glamer tak la....tu ayat kawan tu je...asal kita dapat memberi inspirasi yang baik kat orang lain......

    ReplyDelete
  3. betul, setuju sangat.. !! setakat ni semua cerite baik2 saje untuk u.. :D

    ReplyDelete
  4. me remove my cbox sbb dh tak dpt yg foc kan..nak kena tukar cbox plak nampaknya..lom ada masa nak godek2 :p

    ReplyDelete
  5. eh i pun kenal u lah kat fb.. jadi sifu contest lipice kiki... ezz blog ila dah ada tak?? ila dah shout.. kat opis takleh jenguk fb even time lunch

    ReplyDelete
  6. @Mama Zharfan a'ah.....yang i punya pun terpaksa replace yang baru....yg dulu kena bayar!!!

    ReplyDelete
  7. @BABY(MAMA AMANA ila dearie....still x nampak blog ila Lipice bagi linknya....ehm....yang ila letak kat wall ada lah.....i wonder why.....ke blog ila menang ni? Jeng jeng jeng....mana tahu kan?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails