Sunday, December 12

Sri Pintar Al Amin

Kompleks 3C dari hadapan

Lorong masuk Kompleks 3C

Kompleks 3C dari dalam. Pintu merah tu Sri Pintar Al Amin di Tingkat 1

Kelas berwarna ungu

Lagi kelas berwarna biru

Kelas berwarna biru

Hari ni i ke school Dania di Bandar Sunway. I nak pergi bayar full amount school fees Dania. Paling senang sebab school offer nak belikan buku sekolah, jadi tak payah la susah2 nak membeli pulak. Selepas bayar, i mintak izin nak buat lawatan sambil belajar ke kelas2 di Sri Pintar Al Amin ni since kelas kosong sebab cuti sekolah. Pelajar sekelas tak ramai. Dalam 24 orang je maksimum. They all ni nanti belajar dalam aircond. Harap2 tak ngantuk. Masa i dulu kat kelas berkipas pun ngantuk, inikan pula aircond. Kebetulan masa i datang jenguk2 tu ada kelas persediaan UPSR untuk murid tahun 6 pada tahun hadapan. Tak masuk lagi tahun 6 dah ada kelas persediaan.

Di dalam Kompleks 3C ni pun ada kelas2 lain seperti memasak kek, melukis, menjahit dan bermacam lagi. Ia one stop center. Ada facilities seperti taman permainan kanak2, perpustakaan, auditorium, tadika. Bangunan Kompleks 3C ni memang besar dan berwarna-warni. Terletak di tepi jalan sederet dengan Sunway Pyramid.

10 comments:

  1. isk,semat skolah camnih...semua cam mencukupi jek...

    ReplyDelete
  2. @Mama Zharfan

    Tak tau best ke tak suzz...jeng jeng. Kita tunggu thn depan...

    ReplyDelete
  3. @ijatnuar87

    Harap harap...si kenit dapat belajar dalam environment macamn ni...

    ReplyDelete
  4. menariknya kompleks 3c nie...skolah tu pon best!

    ReplyDelete
  5. Ada sekolah menengah ker?

    ReplyDelete
  6. Ada sekolah menengah ker?

    ReplyDelete
  7. @Anonymous hi anonymous, ada tapi namanya Maahad Sains Al Quran Al Amin. Tapi di bawah pengetua ustaz Mohd bin abdullah. Beliau selalu masuk rancangan al Kuliyyah, Tanyalah Ustaz, Semanis Kurma, Al Hidayah. Beliau juga adik kepada Ustaz Jazlan Abdullah (yang selalu juga masuk TV) - pengetua sekolah rendah. Boleh datang ke Kompleks 3c tingkat 1 untuk lebih Info. Harap dapat membantu!

    ReplyDelete
  8. salam...
    just wondering, so far, sekolah ni bagus ker? sbb tgh contemplating sekolah kebangsaan, sekolah integrasi ss15 n sekolah hira'. kalau boleh beri pendapatlah..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails