Friday, November 26

Malware


Dua tiga hari lepas, seorang blogger Eliza Diana, ada wall dekat fb i kata dia tak boleh nak masuk blog i sebab katanya blog i ada Malware. Akhirnya Eliza Diana, print screen dan wall i. I actually dah delete dah blog yang dikatakan ada Malware ni selepas dapat input dari Eliza. Tup tup hari ni, blogger Mak pun cakap giteww jugak. Tak boleh nak masuk blog i dua tiga hari lepas disebabkan Malware ni ler. Today Mak masuk dah blog i dan letak komen kat shout box.

Blogger lain pernah tak ada pengalaman ni? Anyway....cemana nak print screen ni. I tak reti lar....

28 comments:

  1. smlm or kelmarin ada buka blog ezna dr umh ada kuar malware virus tp buka kt opis ok plak....malware virus tu dtg dr bloglist yg ada iklan innity, kalo bole delete bloglist yg berkenaan

    bole bc kt link cni

    http://mamatisya.blogspot.com/2010/09/virus-malware-menyerang-rmi-blogger_20.html

    ReplyDelete
  2. ermm...tekan 'ctrl' bersama 'prt sc' then paste la kat word ke memana ke....

    ReplyDelete
  3. ermm tul cakap duyong tuu tapi kalau akak , akak paste kat paint .. itu ikut cara GEE :)

    ReplyDelete
  4. perlu ke tekan ctrl??
    biase buat,, 'tekan prt sc' je..
    jd dh.. okey jep :)
    jgn marah ekk..
    peace

    ReplyDelete
  5. @mama tisya

    Mama tisya, dah try print screen tu...hehe...macam gambar kat post atas tuh...

    ReplyDelete
  6. @ieda

    oh letak kat paint eh...ok ok leh cuber...

    ReplyDelete
  7. ini selalu saja jadi pada blog2.Kadang bengang n bengkek jer.Apalagi time nak melawat blog kawan2.

    ReplyDelete
  8. @biskut

    oh ye ke...baru 2 - 3 hari ni dapat tau...

    ReplyDelete
  9. sorry kita kt opis tkleh view gmbr..bole bc citer je...kalo nk print screen tekan ctrl + printscreen then paste kt word or paint or photoshop

    ReplyDelete
  10. @mama tisya

    thank you mama tisya :-) info yg bagus!! thanks....

    ReplyDelete
  11. mmg aritu rmi blogger yg kena tau..sebab dlm blog masing2 ada bloglist so jika blogger tu ada ltk iklan innity ,virus tu merebak thru tu..tu psl dinasihatkn delete bloglist yg ada iklan innity...kita mmg separate blog personal and bloglist....anyway info tu sharing is caring :)

    ReplyDelete
  12. @mama tisya

    mama tisya, tanpa info u, i pun tak aware tentang itu....ye sharing is caring :-)

    ReplyDelete
  13. Yeap...mama pun tak dpt visit dua tiga blog yg ada kat list cos everytime clik kuar malware tu...huhuhu...delete blog tu yer...?

    ReplyDelete
  14. @mamawana

    mamawana...dah delete dah...risau plak kan....

    ReplyDelete
  15. ummi angah singgah sini terus 4llow nice to meet uu jom tukar2 link

    ReplyDelete
  16. kalau x slp die gtau malware tu widget ape.. dh tau buang je widget tu.. nk print screen ctrl + prt sc.. pstu paste la mane2.. sy sll paste kt paint je.. snang.. pstu save..

    ReplyDelete
  17. @AngahSayang2314

    Ye marilah kita tukar link jom....thanks sbb folo :-)

    ReplyDelete
  18. @Mohd Wakiyuddin Rosnan

    Terima kasih....tu lar dgr blogger dok mention print screen...hehehe kita x reti. Now...dah reti....terima kasih....

    ReplyDelete
  19. me so far ok je, tak penah jumpa malware pun dari blog u..everyday wajib singgah :)

    ReplyDelete
  20. @Mama Zharfan

    oh ye? pelik gak blogger yg dpt masuk blog me sebab Malware....

    ReplyDelete
  21. dh ok dh..ni view dr umh...aritu view dr umh mmg kuar malware...mayb ceratin bloglist ezna dh buang...hrp2 tk merebak...

    ReplyDelete
  22. haaa...kan dh boleh masuk dh hehhe...agaknya mmg betul la tu sbb link tu yg buat blog ezna ada malware..

    ezna pakai laptop atau desktop?
    kalu laptop, utk print screen, ezna kena tekan Fn + Prt Sc

    kalu pakai desktop, biasanya kt keyboard tu tulis Print Screen..so tekan yg tu je

    ReplyDelete
  23. Uiks! ade lagi malware ni.hurm.

    ReplyDelete
  24. @e.l.i.z.@

    wokeh eli dah leh masuk....:-) up traffic hehe. Pakai lappy. Yup ada PrtSc :-)

    ReplyDelete
  25. @Zaer!!

    Malware blog ni dah takde sebab dah kasi shield...he he he

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails